Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Informacje o moderatorach, banery reklamowe i wszystko co dotyczy administrowania forum.
Regulamin forum
Za wykorzystanie przez osoby trzecie danych kontaktowych, takich jak adresy pocztowe, numery telefonu i faksu oraz adresy e-mailowe podane przez użytkownika na tej stronie, odpowiada użytkownik je podający
Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: godzilla » 14 paź 2009, 15:36

Zibi pisze:
basiula pisze:lepszy dobry wrog niz zly przyjaciel :wink:
he po dobrym wrogu to chociaż wiadomo czego się można spodziewać!
wlasnie.... wrog gdy probuje ci wsadzic noz w brzuch to jeszcze masz szanse sie bronic...

przyjaciel wsadzi ci noz w plecy...........................................

agnieszka13
Domownik
Domownik
Posty: 245
Rejestracja: 14 lut 2009, 11:15
Gadu: 0
Lokalizacja: ZH

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: agnieszka13 » 02 lis 2009, 16:34

hej Godzilla zgadzam się tym co napisałeś

Awatar użytkownika
basiula
Rezydent
Rezydent
Posty: 7172
Rejestracja: 25 wrz 2006, 10:16
Gadu: 0
Lokalizacja: Zürich ZH

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: basiula » 23 lis 2009, 11:39

Lucek nie moze wejsc na forum

wlasnie mi wyslala smsa :shock:

Awatar użytkownika
Lucja
Moderator
Moderator
Posty: 3785
Rejestracja: 06 lut 2008, 12:52
Gadu: 0
Lokalizacja: St.Gallen (SG)
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Lucja » 23 lis 2009, 12:10

ok.po wielkich staraniach lucek wlazl....... :roll:

moze cos z serwerem bylo przez moment nie tak........
" To nie rzadkosc umysl rzadki zmieniac komus w plynny mozg..... " RP.

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: lemina » 23 lis 2009, 12:17

Po drodze był jakis problem, ale widze, że został już rozwiązany. Nie mogłam wejśc na forum od wczorajszego wieczora do teraz.
Nie zgadzam się z tobą, ale zaw­sze bro­nił będę twe­go pra­wa do po­siada­nia włas­ne­go zdania. (Wolter)

Awatar użytkownika
basiula
Rezydent
Rezydent
Posty: 7172
Rejestracja: 25 wrz 2006, 10:16
Gadu: 0
Lokalizacja: Zürich ZH

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: basiula » 23 lis 2009, 12:19

Lucja pisze:ok.po wielkich staraniach lucek wlazl....... :roll:

moze cos z serwerem bylo przez moment nie tak........


sie narazilas kobito to i cie wpuscic nie chca

no ale dalas rade oknem sie wsliznac :P :P :P

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: lemina » 23 lis 2009, 12:29

basiula pisze:
Lucja pisze:ok.po wielkich staraniach lucek wlazl....... :roll:

moze cos z serwerem bylo przez moment nie tak........
sie narazilas kobito to i cie wpuscic nie chca

no ale dalas rade oknem sie wsliznac :P :P :P

To widać nie tylko ona się naraziła. Ja też i ten pan, i tamta pani i jeszcze jedna pani. Ręka w górę, kto nie mógł się zalogować i prosze napisać kto Wam serwuje internet.
Nie zgadzam się z tobą, ale zaw­sze bro­nił będę twe­go pra­wa do po­siada­nia włas­ne­go zdania. (Wolter)

Awatar użytkownika
Lucja
Moderator
Moderator
Posty: 3785
Rejestracja: 06 lut 2008, 12:52
Gadu: 0
Lokalizacja: St.Gallen (SG)
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Lucja » 23 lis 2009, 12:46

ja mam swisscom
" To nie rzadkosc umysl rzadki zmieniac komus w plynny mozg..... " RP.

Awatar użytkownika
kerum
Domownik
Domownik
Posty: 386
Rejestracja: 08 wrz 2006, 21:19
Gadu: 0
Lokalizacja: Basel (BS) / Poznan
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: kerum » 23 lis 2009, 12:53

ja nie moglem z cablecom. Wydaje mi sie, ze problem nie lezal u pojedynczego providera, z serwerem wszystko bylo w porzadku?

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: lemina » 23 lis 2009, 13:11

kerum pisze:ja nie moglem z cablecom. Wydaje mi sie, ze problem nie lezal u pojedynczego providera, z serwerem wszystko bylo w porzadku?
Tak, serwer był w porządku. Problem był dokładnie na pięknym numerku: 195.69.145.200 i stwierdził on był, że on dalej połączeń przesyłać nie będzie. Teraz widzę, że trasa pakietów została zmodyfikowana i mogę dostać się do forum.
Nie zgadzam się z tobą, ale zaw­sze bro­nił będę twe­go pra­wa do po­siada­nia włas­ne­go zdania. (Wolter)

Bartek M.
Swojak
Swojak
Posty: 7577
Rejestracja: 08 sie 2005, 16:10
Gadu: 5045389
Lokalizacja: Toruń/Wrocław/Zürich
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Bartek M. » 23 lis 2009, 13:47

Problemem byla bledna konfiguracja routingu (znaczy okreslenia trasy polaczenia) u jednego z posredniczacych dostawcow lacz. Ktos blednie usunal kawalek konfiguracji. :) Sie zdarza. Wiecej nie moge powiedziec.

Bartek M.
Wyzej podane informacje sa jedynie moimi domyslami na podstawie poczynionych obserwacji i moga sie roznic od stanu faktycznego
Nie umiem widziec w "nadplaszczyznie" i nie "wiem, kto za tym stoi".

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: lemina » 23 lis 2009, 13:50

Bartek M. pisze:Problemem byla bledna konfiguracja routingu (znaczy okreslenia trasy polaczenia) u jednego z posredniczacych dostawcow lacz. Ktos blednie usunal kawalek konfiguracji. :) Sie zdarza. Wiecej nie moge powiedziec.

Bartek M.
Nie ma to jak wiadomości od specjalisty. Dziękuję Bartku :)
Nie zgadzam się z tobą, ale zaw­sze bro­nił będę twe­go pra­wa do po­siada­nia włas­ne­go zdania. (Wolter)

Awatar użytkownika
jagoda
Rezydent
Rezydent
Posty: 1117
Rejestracja: 27 lut 2007, 23:39
Gadu: 0
Lokalizacja: Gdansk /Wallis
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: jagoda » 23 lis 2009, 15:15

Jak widac problem mamy za soba,przed soba zas forum i wszystko gra :)
Usmiech i humor to zwycieski znak gorowania nad losem

Zibi
Rezydent
Rezydent
Posty: 1666
Rejestracja: 18 sty 2006, 13:00
Gadu: 0
Lokalizacja: ZH/Krakow

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Zibi » 10 gru 2009, 23:36

Jak dlugo po napisaniu postu mozna go edytowac?
Powyższe stwierdzenie jest moją osobistą opinią. Jakiekolwiek skojarzenia, powiązania są li tylko kreacja umysłu osoby powiązania te odnajdującą.

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: lemina » 11 gru 2009, 08:19

Zibi pisze:Jak dlugo po napisaniu postu mozna go edytowac?
W systemie ustawione jest 15 minut.
Nie zgadzam się z tobą, ale zaw­sze bro­nił będę twe­go pra­wa do po­siada­nia włas­ne­go zdania. (Wolter)

Awatar użytkownika
dunka
Rezydent
Rezydent
Posty: 2104
Rejestracja: 25 lut 2007, 17:06
Gadu: 0

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: dunka » 14 gru 2009, 14:32

Centralnie na srodku ekranu mam prostokacik ze slowem <uscisk>, blad, czy tak swiatecznie na forum?

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: godzilla » 14 gru 2009, 14:39

pewnie wirus....

Awatar użytkownika
dunka
Rezydent
Rezydent
Posty: 2104
Rejestracja: 25 lut 2007, 17:06
Gadu: 0

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: dunka » 14 gru 2009, 14:47

Juz zniknelo, nie mam wirusow.

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: lemina » 14 gru 2009, 14:56

Nic nie wiem o uświątecznianiu forum. Czy tylko na forum Ci się to pojawia, czy na innych stronach również?
dunka pisze:Juz zniknelo, nie mam wirusow.
Może to aplikacja, która zostałą z innej strony i się nie zamknęła?
Nie zgadzam się z tobą, ale zaw­sze bro­nił będę twe­go pra­wa do po­siada­nia włas­ne­go zdania. (Wolter)

Awatar użytkownika
dunka
Rezydent
Rezydent
Posty: 2104
Rejestracja: 25 lut 2007, 17:06
Gadu: 0

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: dunka » 14 gru 2009, 15:09

Tylko na stronie forum. Kilkakrotnie odswiezylam i nic, a pozniej samo zniklo. Szkoda, ze to nie uscisk od Forum, symatycznym bylby taki gest swiateczny :D

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: godzilla » 14 gru 2009, 15:29

dunka pisze:Juz zniknelo, nie mam wirusow.
tak to sobie kazdy moze twierdzic....
a prawda czesto bywa calkiem gdzie indziej...

Awatar użytkownika
dunka
Rezydent
Rezydent
Posty: 2104
Rejestracja: 25 lut 2007, 17:06
Gadu: 0

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: dunka » 14 gru 2009, 22:54

Prawda jest taka: czysciutko mam w komputerze. Jestem zabezpieczona :D widac to dziala, sprawdzilam komputer permanentnie.

Awatar użytkownika
bogwar
Rezydent
Rezydent
Posty: 2518
Rejestracja: 14 lut 2009, 23:41
Gadu: 0
Lokalizacja: Berno/Warszawa

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: bogwar » 23 mar 2010, 20:56

witam,
dlaczego czasem godzina jest aktualna a czasem jest godzina roznicy ?
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: lemina » 23 mar 2010, 22:35

bogwar pisze:witam,
dlaczego czasem godzina jest aktualna a czasem jest godzina roznicy ?
Pozdrawiam.
Czy korzystasz z różnych komputerów? Co masz ustawione w: Twoje konto -> Ustawienia forum -> Ustawienia prywatne -> Strefa czasowa i kolejna zakładka: "Czas letni"?
Nie zgadzam się z tobą, ale zaw­sze bro­nił będę twe­go pra­wa do po­siada­nia włas­ne­go zdania. (Wolter)

Awatar użytkownika
bogwar
Rezydent
Rezydent
Posty: 2518
Rejestracja: 14 lut 2009, 23:41
Gadu: 0
Lokalizacja: Berno/Warszawa

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: bogwar » 24 mar 2010, 09:51

Juz poprawilem. Mialem ustawiony czas letni, czyli godzine do przodu. W momencie logowania pokazywal sie czas prawidlowy i za chwile zmienial sie na taki, jaki byl w ustawieniach.

Dziekuje.

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: lemina » 12 kwie 2010, 12:34

Moi Drodzy. Od wczoraj następują przerwy techniczne. Nie przejmujcie się proszę nimi, tylko proszę próbować się logować po 15-30 minutach. Niestety przerwy spowodowane są tym, że mamy pewien problem techniczny i pomoc serwera, gdzie jest nasza baza musi wykonywać pewne testy. NIC poważnego się nie dzieje, ale przerwy mogą występować.

Dziękuję za zrozumienie. :)
Nie zgadzam się z tobą, ale zaw­sze bro­nił będę twe­go pra­wa do po­siada­nia włas­ne­go zdania. (Wolter)

Awatar użytkownika
dunka
Rezydent
Rezydent
Posty: 2104
Rejestracja: 25 lut 2007, 17:06
Gadu: 0

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: dunka » 13 kwie 2010, 21:18

Kiedys bylo fajnie - aktywne watki :D

Awatar użytkownika
josef161
Rezydent
Rezydent
Posty: 929
Rejestracja: 15 gru 2008, 20:02
Gadu: 25408207
tlen: 21%
Lokalizacja: Liebewil BE
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: josef161 » 16 sie 2010, 11:49

Forum ma cos z czasem nie tak, według mojego zegarka forum jest o 1h w tyle, a może moj zegarek sie spsuł :)
życie jest za krótkie żeby udawać

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: godzilla » 16 sie 2010, 16:01

josef161 pisze:Forum ma cos z czasem nie tak, według mojego zegarka forum jest o 1h w tyle, a może moj zegarek sie spsuł :)
zmien czas w ustawieniach profilu...

Awatar użytkownika
josef161
Rezydent
Rezydent
Posty: 929
Rejestracja: 15 gru 2008, 20:02
Gadu: 25408207
tlen: 21%
Lokalizacja: Liebewil BE
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: josef161 » 16 sie 2010, 17:45

godzilla pisze:
josef161 pisze:Forum ma cos z czasem nie tak, według mojego zegarka forum jest o 1h w tyle, a może moj zegarek sie spsuł :)
zmien czas w ustawieniach profilu...

a tam tego nie sprawdziłem :) dziękuje za poradę, wyszlo na to że to ja opożniam sie... :wink: pzdr
życie jest za krótkie żeby udawać

marcinm
Przyjaciel Domu
Przyjaciel Domu
Posty: 93
Rejestracja: 16 lut 2006, 10:55
Gadu: 330686
Lokalizacja: znowu Bern :-)
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: marcinm » 13 lut 2011, 11:23

Banner na glownej stronie ma bledny link.

Link prowadzi do: http://http//www.zernex.ch/index.php?id=4&lang=3
(http://http:// - za duzo tego http...)
Przegladarka: Firefox, inne pewnie tez

Oprocz tego, z banneru kompletnie nie wynika, co reklamuje, ale to inny problem ;-)

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: godzilla » 13 lut 2011, 13:41

marcinm pisze:Banner na glownej stronie ma bledny link.

Link prowadzi do: http://http//www.zernex.ch/index.php?id=4&lang=3
(http://http:// - za duzo tego http...)
Przegladarka: Firefox, inne pewnie tez

Oprocz tego, z banneru kompletnie nie wynika, co reklamuje, ale to inny problem ;-)
dziwne bo u mnie prowadzi tu: http://www.zernex.ch/index.php?id=4&lang=3

a co ta firma reklamuje to juz jej sprawa... nie przypuszczasz chyba ze ktos z forum bedzie dla nich za darmo prowadzil kampanie reklamowa?

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: lemina » 13 lut 2011, 13:56

godzilla pisze:dziwne bo u mnie prowadzi tu: http://www.zernex.ch/index.php?id=4&lang=3
Bo zdążyłam poprawić.
Nie zgadzam się z tobą, ale zaw­sze bro­nił będę twe­go pra­wa do po­siada­nia włas­ne­go zdania. (Wolter)

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: lemina » 14 lut 2011, 23:09

marcinm pisze:Banner na glownej stronie ma bledny link.
Dziękuję poprawiłam .
marcinm pisze: Oprocz tego, z banneru kompletnie nie wynika, co reklamuje, ale to inny problem
Mam nadzieję, że już jest jaśniej.
Nie zgadzam się z tobą, ale zaw­sze bro­nił będę twe­go pra­wa do po­siada­nia włas­ne­go zdania. (Wolter)

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: godzilla » 15 lut 2011, 08:45

wyglada na to ze Lemina ma nowa robote... tym razem z linkiem do bon prix.....

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: lemina » 15 lut 2011, 08:49

godzilla pisze:wyglada na to ze Lemina ma nowa robote... tym razem z linkiem do bon prix.....
Nudzę się Godzil. :) Dziękuję za wyłapywanie błędów.
Nie zgadzam się z tobą, ale zaw­sze bro­nił będę twe­go pra­wa do po­siada­nia włas­ne­go zdania. (Wolter)

Awatar użytkownika
josef161
Rezydent
Rezydent
Posty: 929
Rejestracja: 15 gru 2008, 20:02
Gadu: 25408207
tlen: 21%
Lokalizacja: Liebewil BE
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: josef161 » 03 maja 2011, 20:33

wysyłam ostatnio sporo wiadomosci prywatnych na forum i czasem jest tak ze wiadomosć siedzi u mnie kilka dni, od czego to zależy po czyjej stronie leży wina???

czy wiadomosć wysłana zostaje dopiero wtedy gdy odbiorca loguje sie na forum???
życie jest za krótkie żeby udawać

Awatar użytkownika
Kitonyo
Moderator
Moderator
Posty: 3284
Rejestracja: 11 sie 2007, 02:45
Gadu: 0
skype: mag.elisabeth
Lokalizacja: Zürich
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Kitonyo » 03 maja 2011, 21:11

josef161 pisze:wysyłam ostatnio sporo wiadomosci prywatnych na forum i czasem jest tak ze wiadomosć siedzi u mnie kilka dni, od czego to zależy po czyjej stronie leży wina???

czy wiadomosć wysłana zostaje dopiero wtedy gdy odbiorca loguje sie na forum???
Wiadomosc jest odbierana przez odbiorce w momencie, kiedy kliknie on/ona na prywatna skrzynke i przeczyta to co otrzymala. Mozna byc zalogowanym na forum i niekoniecznie odczytac prywatne wiadomosci.

E. Kitonyo
Elisabeth Kitonyo

Awatar użytkownika
josef161
Rezydent
Rezydent
Posty: 929
Rejestracja: 15 gru 2008, 20:02
Gadu: 25408207
tlen: 21%
Lokalizacja: Liebewil BE
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: josef161 » 03 maja 2011, 21:13

Kitonyo pisze:
josef161 pisze:wysyłam ostatnio sporo wiadomosci prywatnych na forum i czasem jest tak ze wiadomosć siedzi u mnie kilka dni, od czego to zależy po czyjej stronie leży wina???

czy wiadomosć wysłana zostaje dopiero wtedy gdy odbiorca loguje sie na forum???
Wiadomosc jest odbierana przez odbiorce w momencie, kiedy kliknie on/ona na prywatna skrzynke i przeczyta to co otrzymala. Mozna byc zalogowanym na forum i niekoniecznie odczytac prywatne wiadomosci.

E. Kitonyo
dziekuje bardzo
życie jest za krótkie żeby udawać

Awatar użytkownika
Aga1979
Rezydent
Rezydent
Posty: 3331
Rejestracja: 11 lis 2010, 19:08
Gadu: 0
Lokalizacja: Uznach

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Aga1979 » 10 maja 2011, 19:15

Czy cos jest nie tak z moim dostepem do forum, czy watek wesole obrazki i teksty jest zablokowany?
bo tak mi komputerek mowi...

wkramarczyk

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: wkramarczyk » 10 maja 2011, 19:17

Godzil sie poskarzyl i pousuwali moje kawaly :D Wszystko ok, zaraz pewnie bana dostane za poczucie humoru albo obraze kobiet, zydow, etc. ZObacz sama zreszta.

Awatar użytkownika
abc1984
Domownik
Domownik
Posty: 126
Rejestracja: 23 wrz 2010, 23:38
Gadu: 0
Lokalizacja: Polska

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: abc1984 » 11 maja 2011, 07:38

To ja napisze dla odmiany na temat :mrgreen: Gdy jestem na forum pierwsze co robie to wchodze w "aktywne wątki" - czytam co nowego, pozniej gdy sie zaloguje do wlasnego konta i ponownie sprawdzam "aktywne wątki" to sa one zupelnie inne od tych sprzed logowania - jakby nowsze :) po wylogowaniu pojawiaja sie stare "aktywne wątki". I standardowo wiadomosci (nie od wszystkich i do wszystkich) potrafia byc wysylane do 2 dni.
Pozdrawiam :)

Bartek M.
Swojak
Swojak
Posty: 7577
Rejestracja: 08 sie 2005, 16:10
Gadu: 5045389
Lokalizacja: Toruń/Wrocław/Zürich
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Bartek M. » 11 maja 2011, 08:37

abc1984 pisze:To ja napisze dla odmiany na temat :mrgreen: Gdy jestem na forum pierwsze co robie to wchodze w "aktywne wątki" - czytam co nowego, pozniej gdy sie zaloguje do wlasnego konta i ponownie sprawdzam "aktywne wątki" to sa one zupelnie inne od tych sprzed logowania - jakby nowsze :) po wylogowaniu pojawiaja sie stare "aktywne wątki". I standardowo wiadomosci (nie od wszystkich i do wszystkich) potrafia byc wysylane do 2 dni.
A dlaczego tak udziwniasz zamiast logowac sie na swoje konto?? Jak jestes niezalogowana osoba system nie widzi Ciebie jako uzytkownika tylko jako goscia. Po zalogowaniu mozesz miec te same posty, ktore przed chwila czytal(a/e)s znowu jako nieprzeczytane. To calkiem normalne.

PW sa "wyslane" dopiero w momencie kiedy odbiorca je przeczyta (albo sie zaloguje - nie wiem dokladnie).

Bartek M.
Wyzej podane informacje sa jedynie moimi domyslami na podstawie poczynionych obserwacji i moga sie roznic od stanu faktycznego
Nie umiem widziec w "nadplaszczyznie" i nie "wiem, kto za tym stoi".

Bartek M.
Swojak
Swojak
Posty: 7577
Rejestracja: 08 sie 2005, 16:10
Gadu: 5045389
Lokalizacja: Toruń/Wrocław/Zürich
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Bartek M. » 11 maja 2011, 11:03

Dyskusje nietechniczne wydzielone do viewtopic.php?f=10&t=11726

Bartek M./Moderator
Wyzej podane informacje sa jedynie moimi domyslami na podstawie poczynionych obserwacji i moga sie roznic od stanu faktycznego
Nie umiem widziec w "nadplaszczyznie" i nie "wiem, kto za tym stoi".

Awatar użytkownika
josef161
Rezydent
Rezydent
Posty: 929
Rejestracja: 15 gru 2008, 20:02
Gadu: 25408207
tlen: 21%
Lokalizacja: Liebewil BE
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: josef161 » 14 maja 2011, 21:43

kolega czeka juz sporo dni na wejście na nasze forum i nic... ktoś jest weekendzie czy system zaś nawalił
życie jest za krótkie żeby udawać

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: lemina » 15 maja 2011, 08:12

josef161 pisze:kolega czeka juz sporo dni na wejście na nasze forum i nic...
Zazwyczaj wynika to z niedoczytania e-maila, który się otrzymuje po zarejestrowaniu się na forum.
josef161 pisze:ktoś jest weekendzie czy system zaś nawalił
Nie i raczej nie. Czasem giną SMSy z nieznanych mi przyczyn.
Nie zgadzam się z tobą, ale zaw­sze bro­nił będę twe­go pra­wa do po­siada­nia włas­ne­go zdania. (Wolter)

Spiggy
Swojak
Swojak
Posty: 8276
Rejestracja: 07 mar 2006, 11:16
Gadu: 15653476
Lokalizacja: AG

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Spiggy » 11 sie 2011, 22:20

moze administracja ew pan z gazowni wyjasnilby
czemu niektore watki/posty po prostu znikaja z tego forum?

moj post jest reakcja na pytanie otrzymane przeze mnie wczoraj na pw...
Kosciesza

Bartek M.
Swojak
Swojak
Posty: 7577
Rejestracja: 08 sie 2005, 16:10
Gadu: 5045389
Lokalizacja: Toruń/Wrocław/Zürich
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Bartek M. » 12 sie 2011, 09:11

A konkretnie co zniknelo? Poprosze o tytul, date i godzine wpisu zeby latwiej zlokalizowac.

Bartek M.
Wyzej podane informacje sa jedynie moimi domyslami na podstawie poczynionych obserwacji i moga sie roznic od stanu faktycznego
Nie umiem widziec w "nadplaszczyznie" i nie "wiem, kto za tym stoi".

Spiggy
Swojak
Swojak
Posty: 8276
Rejestracja: 07 mar 2006, 11:16
Gadu: 15653476
Lokalizacja: AG

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Spiggy » 12 sie 2011, 09:56

cos o przewozach paczek PL-CH

naprawde utrzymanie forum az tak podrozalo?
za dawnych czasow to Bernard pisal, ze nawet mial nadwyzki...

anyway, to nie moj interes :lol:
Kosciesza

Bartek M.
Swojak
Swojak
Posty: 7577
Rejestracja: 08 sie 2005, 16:10
Gadu: 5045389
Lokalizacja: Toruń/Wrocław/Zürich
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Bartek M. » 12 sie 2011, 13:16

Spiggy pisze:cos o przewozach paczek PL-CH
No pelna precyzja. Owszem. Czyscilem ostatnio stare ogloszenia o transporcie zgodnie z zasadami owego dzialu. To i moze to cos sie zalapalo.

Nie bardzo rozumiem dlaczego Szanowny uzytkowniku zglaszasz problemy do Spiggiego zamiast do administracji Forum.

Bartek M.
Wyzej podane informacje sa jedynie moimi domyslami na podstawie poczynionych obserwacji i moga sie roznic od stanu faktycznego
Nie umiem widziec w "nadplaszczyznie" i nie "wiem, kto za tym stoi".

Tomi
Bywalec
Bywalec
Posty: 19
Rejestracja: 04 lis 2007, 19:22
Gadu: 0
Lokalizacja: Solothurn(SO)

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Tomi » 29 wrz 2011, 14:50

Dlaczego dział forum "praca" jest zablokowany?

Bartek M.
Swojak
Swojak
Posty: 7577
Rejestracja: 08 sie 2005, 16:10
Gadu: 5045389
Lokalizacja: Toruń/Wrocław/Zürich
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Bartek M. » 29 wrz 2011, 15:48

Tomi pisze:Dlaczego dział forum "praca" jest zablokowany?
Zeby sie wpisywac tylko w poddzialach "Dam/Szukam pracy".

Bartek M.
Wyzej podane informacje sa jedynie moimi domyslami na podstawie poczynionych obserwacji i moga sie roznic od stanu faktycznego
Nie umiem widziec w "nadplaszczyznie" i nie "wiem, kto za tym stoi".

Derkacz
Domownik
Domownik
Posty: 129
Rejestracja: 14 sie 2011, 10:40
Gadu: 0
Lokalizacja: Graubunden

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Derkacz » 23 paź 2011, 13:52

Jacyś dziwni na tym forum jesteście,loguje się chce zajrzeć do działu o rodzicach w Szwajcarii a tam na każdym wątku info-nie masz wystarczających uprawień do przegladania tego działu.O co w tym chodzi,jakieś tajemnice tworzycie,albo pieniądze gdzieś trzeba wpłacać żeby cokolwiek przeczytać?Żenada.

Maggie
Domownik
Domownik
Posty: 478
Rejestracja: 05 sty 2005, 20:23
Lokalizacja: ZH
Kontaktowanie:

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: Maggie » 23 paź 2011, 14:10

Derkacz pisze:Jacyś dziwni na tym forum jesteście,loguje się chce zajrzeć do działu o rodzicach w Szwajcarii a tam na każdym wątku info-nie masz wystarczających uprawień do przegladania tego działu.O co w tym chodzi,jakieś tajemnice tworzycie,albo pieniądze gdzieś trzeba wpłacać żeby cokolwiek przeczytać?Żenada.
wystarczy uwaznie czytac i zmienic ustawienia w panelu uzytkownika / grupy

agolo
Przyjaciel Domu
Przyjaciel Domu
Posty: 27
Rejestracja: 22 sie 2011, 06:02
Gadu: 0
Lokalizacja: Wrocław/Dübendorf

Re: Tutaj raportujcie problemy techniczne forum

Post autor: agolo » 26 paź 2011, 14:35

Właśnie, wystarczy przeczytać.
Ja też na początku nie wiedziałam jak skorzystać z działu RODZICE ale cierpliwie szukałam informacji i bez żadnego problemu dołączyłam do tego wątku.

Odrobinę cierpliwości życzę wszystkim.

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość