Forum w nowej szacie

Informacje o moderatorach, banery reklamowe i wszystko co dotyczy administrowania forum.
Regulamin forum
Za wykorzystanie przez osoby trzecie danych kontaktowych, takich jak adresy pocztowe, numery telefonu i faksu oraz adresy e-mailowe podane przez użytkownika na tej stronie, odpowiada użytkownik je podający
Bartek M.
Swojak
Swojak
Posty: 7577
Rejestracja: 08 sie 2005, 16:10
Gadu: 5045389
Lokalizacja: Toruń/Wrocław/Zürich
Kontaktowanie:

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Bartek M. » 09 paź 2008, 10:43

To ja bym jeszcze prosil o dopisanie opcji:

:arrow: oznacz wszystkie watki jako przeczytane na stronie glownej albo w podforach (potworach?? :D ) tez.

Bartek M.
Wyzej podane informacje sa jedynie moimi domyslami na podstawie poczynionych obserwacji i moga sie roznic od stanu faktycznego
Nie umiem widziec w "nadplaszczyznie" i nie "wiem, kto za tym stoi".

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 09 paź 2008, 11:01

nie wiem czy to gdzies przepadlo w czelusciach forum ale napisze jeszcze raz...

chodzi mi o to ze gdy sie kliknie na link umieszczony w poscie to przechodzi sie z forum do nowej strony bez otwierania nowego okna... polazi sie po tej stronie i nie mozna juz wrocic szybko do forum tylko trzeba klikac pare/nascie razy na strzalke "wroc".....

mysle ze jest to kiepskie rozwiazanie i powinno byc tak ze jak sie kliknie na link to powinna otwierac sie nowa strona....

Awatar użytkownika
Alty
Moderator
Moderator
Posty: 3754
Rejestracja: 01 lut 2008, 12:09
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Alty » 09 paź 2008, 12:27

godzilla pisze:
mysle ze jest to kiepskie rozwiazanie i powinno byc tak ze jak sie kliknie na link to powinna otwierac sie nowa strona....
zawsze tez mozna kliknac prawa mysza i otworzyc sobie samemu w nowym oknie ;-)
Emoc­je i kłam­stwa,fas­cy­nac­ja i gra. Uczu­cia i ich brak... Da­ry,których nie wol­no przyjąć.. Kłam­stwo i praw­da.Czym jest prawda? Zap­rzecze­niem kłam­stwa? Czy stwier­dze­niem fak­tu? A jeżeli fakt jest kłam­stwem, czym jest wówczas praw­da?
A. S.

Awatar użytkownika
Malgosiek
Rezydent
Rezydent
Posty: 8108
Rejestracja: 06 sty 2006, 12:26
Gadu: 0
Lokalizacja: Planeta Ziemia, gdzies w VD

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Malgosiek » 09 paź 2008, 13:26

Bartek M. pisze:To ja bym jeszcze prosil o dopisanie opcji:

:arrow: oznacz wszystkie watki jako przeczytane na stronie glownej albo w podforach (potworach?? :D ) tez.
Ta opcja juz jest.
Na glownej stronie w prawym gornym rogu, zaraz nad "Ostatni post": "Oznacz dzialy jako przeczytane"
To samo w "potworach" :wink: tez w gornym, prawym rogu, nad "Ostatni post"

Awatar użytkownika
basiula
Rezydent
Rezydent
Posty: 7172
Rejestracja: 25 wrz 2006, 10:16
Gadu: 0
Lokalizacja: Zürich ZH

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: basiula » 09 paź 2008, 13:37

ja nic takiego nie mam o czym malgos piszesz

mam takie cos

Wyloguj [ basiula ] 0 nowych wiadomości FAQ Szukaj Użytkownicy Twoje konto

Ostatnia wizyta: Śr 08 paź 2008 16:29 Teraz jest Cz 09 paź 2008 14:35


Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki Zobacz nowe posty | Zobacz swoje posty


Strona główna forum » Forum dyskusyjne Polaków w Szwajcarii » Sprawy organizacyjne
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]



Forum w nowej szacie
Moderatorzy: lemina, Libiusz



Strona 4 z 4
[ Posty: 169 ] Przejdź na stronę Poprzednia strona 1, 2, 3, 4
Obserwuj | Dodaj do zakładek | Drukuj | Powiadom znajomego Poprzedni | Pokaż pierwszy nieprzeczytany post | Następny

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 09 paź 2008, 13:38

Alty pisze:zawsze tez mozna kliknac prawa mysza i otworzyc sobie samemu w nowym oknie ;-)
no, niby mozna.... a jak mi tusk wyskoczy???

:shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 09 paź 2008, 13:41

basiula pisze:ja nic takiego nie mam o czym malgos piszesz

mam takie cos
to kiedy mam leciec do tej tajlandii po te nowe bryle dla ciebie??

bo ja mam na glownej stronie tak:

* Wyloguj [ godzilla ] * 0 nowych wiadomości * FAQ * Szukaj * Użytkownicy * Twoje konto
Ostatnia wizyta: Śr paź 08, 2008 10:50 pm Teraz jest Cz paź 09, 2008 2:39 pm

Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki Zobacz nowe posty | Zobacz swoje posty

Strona główna forum

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Oznacz działy jako przeczytane

specjalnie dla CIEBIE wlazlem na forum przez Internet Explorer i tam jest tak samo.....

Awatar użytkownika
basiula
Rezydent
Rezydent
Posty: 7172
Rejestracja: 25 wrz 2006, 10:16
Gadu: 0
Lokalizacja: Zürich ZH

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: basiula » 09 paź 2008, 14:03

[trona główna forum » Forum dyskusyjne Polaków w Szwajcarii » Sprawy organizacyjne
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]



Forum w nowej szacie
Moderatorzy: lemina, Libiusz



Strona 4 z 4
[ Posty: 169 ] Przejdź na stronę Poprzednia strona 1, 2, 3, 4
Obserwuj | Dodaj do zakładek | Drukuj | Powiadom znajomego Poprzedni | Pokaż pierwszy nieprzeczytany post | Następny[/quote]


jondrus ja NIE MAM ZADNEGO TAKIEGO ZDANIA - skopiowalam to co mam i nei ma zadnego zdania o oznaczaniu postow - widzisz na gorze takie zdanie - ja juz jestem na lotnisku - lece do Tajlandii po Brille dla Ciebie :lol:

ja ci mowie ze ja nie mam polowy tego co wy

a na pierwsze stronie dalej wychodzi
ostatnio na forum URLOP MACIERZYNSKI :twisted: :lol: :lol: :x :P

Awatar użytkownika
Lucja
Moderator
Moderator
Posty: 3785
Rejestracja: 06 lut 2008, 12:52
Gadu: 0
Lokalizacja: St.Gallen (SG)
Kontaktowanie:

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Lucja » 09 paź 2008, 14:04

a nad sama cienmnoniebieska belka?
" To nie rzadkosc umysl rzadki zmieniac komus w plynny mozg..... " RP.

Awatar użytkownika
basiula
Rezydent
Rezydent
Posty: 7172
Rejestracja: 25 wrz 2006, 10:16
Gadu: 0
Lokalizacja: Zürich ZH

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: basiula » 09 paź 2008, 14:08

u mnie nad belka jest to

Przejdź na stronę 1, 2, 3 Następna strona
Obserwuj | Dodaj do zakładek | Drukuj | Powiadom znajomego Poprzedni | Pokaż pierwszy nieprzeczytany post | Następny

Awatar użytkownika
Yogobella
Rezydent
Rezydent
Posty: 1094
Rejestracja: 01 sty 2007, 20:36
Gadu: 4655217
Kontaktowanie:

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Yogobella » 09 paź 2008, 14:13

A pod spodem co masz?

Przejdź na stronę 1, 2, 3 Następna strona
Obserwuj Oznacz wątki jako przeczytane


WIDZISZ????
Patrz babo na stronie glowej :lol:

Awatar użytkownika
basiula
Rezydent
Rezydent
Posty: 7172
Rejestracja: 25 wrz 2006, 10:16
Gadu: 0
Lokalizacja: Zürich ZH

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: basiula » 09 paź 2008, 14:21

[quote="Yogobella"]A pod spodem co masz?

pod spodem - majtki z koronka :shock:

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 09 paź 2008, 14:22

basiula pisze:ja ci mowie ze ja nie mam polowy tego co wy

a na pierwsze stronie dalej wychodzi
ostatnio na forum URLOP MACIERZYNSKI :twisted: :lol: :lol: :x :P
kliknij w banerek na samej gorze po lewej to wleziesz na pierwsza strone....

i CZYM ty lazisz po internecie? moze masz jakas "wypasiona" przegladarke.... jakies safari czy cos?

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 09 paź 2008, 14:23

basiula pisze:
Yogobella pisze:A pod spodem co masz?
pod spodem - majtki z koronka :shock:
chociaz masz pod spodem majtki z koronka to cytowac prawidlowo to ty sie chyba do samej emerytury nie nauczysz....

:shock: :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Malgosiek
Rezydent
Rezydent
Posty: 8108
Rejestracja: 06 sty 2006, 12:26
Gadu: 0
Lokalizacja: Planeta Ziemia, gdzies w VD

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Malgosiek » 09 paź 2008, 14:27

basiula - wejdz skarbie na strone glowna i tam na gorze po prawej stronie (to ta inna prawa :mrgreen: ) zobaczysz:
FAQ Szukaj Użytkownicy Twoje konto
Zobacz nowe posty | Zobacz swoje posty
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Oznacz działy jako przeczytane

zanlazla?

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 09 paź 2008, 14:32

Malgosiek pisze:basiula - wejdz skarbie na strone glowna i tam na gorze po prawej stronie (to ta inna prawa :mrgreen: )

zaraz, chwila.... co to znaczy "ta inna prawa"??????

Awatar użytkownika
Alty
Moderator
Moderator
Posty: 3754
Rejestracja: 01 lut 2008, 12:09
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Alty » 09 paź 2008, 14:33

basiula, a ty zalogowana jestes?
bo tylko wtedy to mozesz zobaczyc...
Emoc­je i kłam­stwa,fas­cy­nac­ja i gra. Uczu­cia i ich brak... Da­ry,których nie wol­no przyjąć.. Kłam­stwo i praw­da.Czym jest prawda? Zap­rzecze­niem kłam­stwa? Czy stwier­dze­niem fak­tu? A jeżeli fakt jest kłam­stwem, czym jest wówczas praw­da?
A. S.

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 09 paź 2008, 14:34

Alty pisze:basiula, a ty zalogowana jestes?
bo tylko wtedy to mozesz zobaczyc...
i cokolwiek napisac......

a mi tusk wyskoczyl..... ale sie natychmiast schowal do dziury...

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Alty
Moderator
Moderator
Posty: 3754
Rejestracja: 01 lut 2008, 12:09
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Alty » 09 paź 2008, 14:36

godzilla pisze:
i cokolwiek napisac......
serio? :mrgreen:
bo moze basiula sie wylogowuje czasami i wtedy szuka? inaczej naprawde nie widze mozliwosci zeby nie widziala :lol:
godzilla pisze: a mi tusk wyskoczyl..... ale sie natychmiast schowal do dziury...

:mrgreen:
boze ty widzisz i nie grzmisz... :?
Emoc­je i kłam­stwa,fas­cy­nac­ja i gra. Uczu­cia i ich brak... Da­ry,których nie wol­no przyjąć.. Kłam­stwo i praw­da.Czym jest prawda? Zap­rzecze­niem kłam­stwa? Czy stwier­dze­niem fak­tu? A jeżeli fakt jest kłam­stwem, czym jest wówczas praw­da?
A. S.

Awatar użytkownika
basiula
Rezydent
Rezydent
Posty: 7172
Rejestracja: 25 wrz 2006, 10:16
Gadu: 0
Lokalizacja: Zürich ZH

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: basiula » 09 paź 2008, 14:42

godzilla pisze:
basiula pisze:
Yogobella pisze:A pod spodem co masz?
pod spodem - majtki z koronka :shock:
chociaz masz pod spodem majtki z koronka to cytowac prawidlowo to ty sie chyba do samej emerytury nie nauczysz....

:shock: :shock: :shock: :shock:
nie umiem i w ogole teraz jest groch z kapusta - nie mam odznaczonych postow chyba orderem ,nie mam zadnej innej prawej na pierwszej stronie mam ciagle ten macierzynski i karte dekodera ,jestem zalogowana i na nic to .
zabieram zabawki i ide potanczyc - chociaz tu nikt mi nie powie ze nie umiem

nie bede pisala bo tu jest nie tak jak bylo
ide sobie :( :( :( :(

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 09 paź 2008, 14:43

Alty pisze:boze ty widzisz i nie grzmisz... :?
bo to Zeus Gromowladny byl od grzmotow, ale najpierw niejaki Hefajstos musial mu tych piorunow pare wykuc w grocie....

Adonai nie rzuca piorunami....

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 09 paź 2008, 14:45

basiula pisze:nie bede pisala bo tu jest nie tak jak bylo
ide sobie :( :( :( :(
gdzie znowu leziesz?

Bernard juz wytlumaczyl ze nie moze byc tak jak bylo bo tamto forum bylo za slabo zabezpieczone przed zlymi ludzmi, ktorzy atakuja z kazdej strony.... czy uwazasz ze bylo lepiej gdy zamiast forum byl ten durny tekst po angielsku ze forum zostalo zablokowane?

Awatar użytkownika
Malgosiek
Rezydent
Rezydent
Posty: 8108
Rejestracja: 06 sty 2006, 12:26
Gadu: 0
Lokalizacja: Planeta Ziemia, gdzies w VD

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Malgosiek » 09 paź 2008, 14:51

godzil,
Wez prosze wrzuc basiuli "screen shot" i zaznacz czerwonym kolkiem gdzie te likwidacje postowe sa.
Ja nie kumata w wrzucaniu fotek bo bym to juz dawno zrobila..
Plizzzzz

Awatar użytkownika
Jo
Rezydent
Rezydent
Posty: 3285
Rejestracja: 20 kwie 2006, 22:07
Gadu: 2340744
skype: dr_jolka
Lokalizacja: Buchs (ZH) / Solothurn (SO)

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Jo » 09 paź 2008, 14:54

Alty pisze: inaczej naprawde nie widze mozliwosci zeby nie widziala :lol:
Ja tez (IE) dlugo nie widzialam tego linka. Co wiecej na czesci stron go mam, na czesci nie. Podejrzewam, ze smieci z casha maja w tym jakis udzial :?

Basiula, nacisnij reload, jak nie pomoze to jeszcze raz. W ktoryms momencie strona powinna sie zaktualizowac.
Ein Zyniker ist ein Mensch, der die Dinge so sieht, wie sie sind, und nicht, wie sie sein sollten

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 09 paź 2008, 15:14

Malgosiek pisze:godzil,
Wez prosze wrzuc basiuli "screen shot" i zaznacz czerwonym kolkiem gdzie te likwidacje postowe sa.
screenshota zrobilem ale cos nie moge tego nigdzie wrzucic.... firefox 3 ma jakies wzmocnione blokady albo jest inny powod.... w tej chwili juz nie dam rady...

Awatar użytkownika
ramper
Domownik
Domownik
Posty: 140
Rejestracja: 18 maja 2008, 17:18
Gadu: 0
Lokalizacja: Berneck SG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: ramper » 10 paź 2008, 21:29

Gratulacje Bernardzie, jestes wielki :)
Bernard pisze: :arrow: RSS feed dla czytników treści
Mi tego najbardziej brakuje, bo w ten wlasnie sposob czytalem wiadomosci z forum. Przez brak nowych powiadomien do wczoraj myslalem, ze forum jest nadal martwe :) :mrgreen:
Make it idiot-proof and someone will make a better idiot.

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: lemina » 13 paź 2008, 12:39

Bernard - jesteś wielki :)

Pod wersję phpBB3 jest fajny wynalazek - phoogle - mapka, na której użytkownicy wg własnego widzimisie zaznaczją, gdzie sobie mieszkają. Niestety obecnie nie widzę możliwości dalszego aktualizowania mapki z mojej strony (na liście, z której korzystałam nie ma miejscowości). A takie phoogle - moim zdaniem to dobry wynalazek :)
Jakby ktoś chciał zobaczyć jak to działa, to można obejrzeć sobie demo tutaj Nazwę użytkownika i hasło można znaleźć w tym poście

Inna sprawa, to FAQ. Częściowo jest po angielsku, częściowo po polsku - przydałoby się to ujednolicić, tzn przetłumaczyć na polski :) Jakby co, to mogę się zaoferować do tłumaczenia. Tłumaczem nie jestem, ale chyba na tyle znam angielski, żeby tego zadania się podjąć :)

Spiggy
Swojak
Swojak
Posty: 8276
Rejestracja: 07 mar 2006, 11:16
Gadu: 15653476
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Spiggy » 13 paź 2008, 12:45

godzilla pisze: screenshota zrobilem ale cos nie moge tego nigdzie wrzucic.... firefox 3 ma jakies wzmocnione blokady albo jest inny powod.... w tej chwili juz nie dam rady...
no wlasnie
jest jakis problem z wrzucaniem obrazkow na forum?
nie moglem nic wkleic z imageshack ani na IE ani na firefox-ie 2
Kosciesza

Awatar użytkownika
Yogobella
Rezydent
Rezydent
Posty: 1094
Rejestracja: 01 sty 2007, 20:36
Gadu: 4655217
Kontaktowanie:

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Yogobella » 13 paź 2008, 13:02

Spiggythecat pisze:no wlasnie
jest jakis problem z wrzucaniem obrazkow na forum?
nie moglem nic wkleic z imageshack ani na IE ani na firefox-ie 2
Myslalam,ze tylko ja mam ten problem.
Bezskutecznie probowalam wkleic przez firefoxa3 i opere.

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 13 paź 2008, 13:56

no, faktycznie... cos jest nie tak...

z innych zrodel jednak dziala....

Obrazek

Spiggy
Swojak
Swojak
Posty: 8276
Rejestracja: 07 mar 2006, 11:16
Gadu: 15653476
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Spiggy » 13 paź 2008, 21:40

to jak teraz mozna wrzucac zdjecia na forum?
obraz bardziej przemawia niz slowo pisane...
Kosciesza

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: lemina » 14 paź 2008, 06:22

Obrazek

Z imageshacka mi nie wchodzą zdjęcia, ale z innego źródła działa...

Spiggy
Swojak
Swojak
Posty: 8276
Rejestracja: 07 mar 2006, 11:16
Gadu: 15653476
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Spiggy » 14 paź 2008, 07:21

lemina pisze: Z imageshacka mi nie wchodzą zdjęcia, ale z innego źródła działa...
to juz wiem :evil:
Kosciesza

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 14 paź 2008, 07:34

Spiggythecat pisze:
lemina pisze: Z imageshacka mi nie wchodzą zdjęcia, ale z innego źródła działa...
to juz wiem :evil:

i to juz jest powod zeby pokazywac skrzywiona gebe emotikona?

Spiggy
Swojak
Swojak
Posty: 8276
Rejestracja: 07 mar 2006, 11:16
Gadu: 15653476
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Spiggy » 14 paź 2008, 08:00

tak :evil:
co jest nie tak w takim razie?

chce by bylo jak dawniej
Kosciesza

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: lemina » 16 paź 2008, 20:00

Jak chcę zrobić linka do zdjęcia znajdującego się na imageshacku używając znaczników [ url=adres] [/url] to wywala mi komunikat taki sam, jak przy wstawianiu zdjęć z imageshacka:
Not Acceptable
An appropriate representation of the requested resource /posting.php could not be found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Tabelka w wątku: viewtopic.php?f=16&t=2252 się rozjechała - znaczy się tabelki nie ma.

Spiggy
Swojak
Swojak
Posty: 8276
Rejestracja: 07 mar 2006, 11:16
Gadu: 15653476
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Spiggy » 16 paź 2008, 20:53

chcialem wrzucic tu moja fotke z picasa i tylek blady

jest jakas dziwna blokada w skrypcie forum?
Kosciesza

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 16 paź 2008, 21:06

Spiggythecat pisze:chcialem wrzucic tu moja fotke z picasa i tylek blady

jest jakas dziwna blokada w skrypcie forum?
jeszcze chyba nie rozgryziono rozwiazania tego problemu...

sprobuj takiego rozwiazania, ktorego uzyla Lemina w watku o fotkach

wstaw linka do fotki np. w ten sposob (uwaga cytuje Lemine):

tutaj

Spiggy
Swojak
Swojak
Posty: 8276
Rejestracja: 07 mar 2006, 11:16
Gadu: 15653476
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Spiggy » 16 paź 2008, 21:31

dzieki godzil
oto krzeslo dla ciebie w calej okazalosci

pij mleko, bedziesz wielki :)
Kosciesza

Awatar użytkownika
kiki
Rezydent
Rezydent
Posty: 788
Rejestracja: 27 sie 2007, 11:24
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: kiki » 17 paź 2008, 15:43

no i przypomnienia powinny troszku szybciej chodzic...
Stabilizacja motylka to szpilka ;)

Awatar użytkownika
ramper
Domownik
Domownik
Posty: 140
Rejestracja: 18 maja 2008, 17:18
Gadu: 0
Lokalizacja: Berneck SG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: ramper » 17 paź 2008, 23:08

lemina pisze:Obrazek

Z imageshacka mi nie wchodzą zdjęcia, ale z innego źródła działa...
Ale za to jakie ladne zdjecia wchodza :)
Strasznie czyms zafrasowany ten futrzak :)
Make it idiot-proof and someone will make a better idiot.

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: lemina » 18 paź 2008, 06:43

jb pisze:Ale za to jakie ladne zdjecia wchodza :)
Na imageshacku jest to samo, ale link nie działa...
jb pisze:Strasznie czyms zafrasowany ten futrzak :)
Piórkiem, mocium Panie, piórkiem :) Poza tym patrzy z wysoka ;-)

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 18 paź 2008, 10:57

lemina pisze:Piórkiem, mocium Panie, piórkiem :) Poza tym patrzy z wysoka ;-)
znaczy to dzielo jest ustawione.... pozowane, mozna powiedziec....
dobrze ze nie wyrenderowane jak taki jeden samolocik...

:mrgreen:

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: lemina » 18 paź 2008, 11:51

godzilla pisze:
lemina pisze:Piórkiem, mocium Panie, piórkiem :) Poza tym patrzy z wysoka ;-)
znaczy to dzielo jest ustawione....
Oczywiście, Drogi Godzillo
godzilla pisze:pozowane, mozna powiedziec....
O ile kot potrafi pozować, to tak - to jest zdjęcie pozowane
godzilla pisze:dobrze ze nie wyrenderowane jak taki jeden samolocik...

:mrgreen:
No ba, ale seriami robione, tak jak samolocik... ;-)

Awatar użytkownika
kiki
Rezydent
Rezydent
Posty: 788
Rejestracja: 27 sie 2007, 11:24
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: kiki » 18 paź 2008, 18:59

lo matko, wyglada jak moj micek ;) jaki pieknis!!
Stabilizacja motylka to szpilka ;)

Bartek M.
Swojak
Swojak
Posty: 7577
Rejestracja: 08 sie 2005, 16:10
Gadu: 5045389
Lokalizacja: Toruń/Wrocław/Zürich
Kontaktowanie:

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Bartek M. » 08 lis 2008, 22:19

A mnie drazni takie jedno cos: jak sie odpowiada w jakims watku i miedzy kliknieciem "odpowiedz" a wyslaniem postu ktos cos dopisze, to pisany post sie nie dopisuje do watku i nie ma zadnej informacji na ten temat. Czy mozna cos z tym zrobic? Dziekuje.

Bartek M.
Wyzej podane informacje sa jedynie moimi domyslami na podstawie poczynionych obserwacji i moga sie roznic od stanu faktycznego
Nie umiem widziec w "nadplaszczyznie" i nie "wiem, kto za tym stoi".

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 08 lis 2008, 22:28

Bartek M. pisze:A mnie drazni takie jedno cos: jak sie odpowiada w jakims watku i miedzy kliknieciem "odpowiedz" a wyslaniem postu ktos cos dopisze, to pisany post sie nie dopisuje do watku i nie ma zadnej informacji na ten temat. Czy mozna cos z tym zrobic? Dziekuje.

Bartek M.
u mnie pokazuje ze ktos dopisal i mozna nawet przeczytac co dopisal.... na poczatku pare wlasnych postow stracilem bo tego nie zauwazylem...

potem trzeba wyslac jeszcze raz i jest ok...

Awatar użytkownika
lemina
Administrator
Administrator
Posty: 9104
Rejestracja: 02 cze 2005, 13:12
Gadu: 5436677
Lokalizacja: Bülach (ZH)

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: lemina » 08 lis 2008, 22:31

Bartek M. pisze:A mnie drazni takie jedno cos: jak sie odpowiada w jakims watku i miedzy kliknieciem "odpowiedz" a wyslaniem postu ktos cos dopisze, to pisany post sie nie dopisuje do watku i nie ma zadnej informacji na ten temat. Czy mozna cos z tym zrobic? Dziekuje.
Kompletnie nic Ci się nie pokazuje? Bo mi w takich przypadkach wyskakuje, że został dopisany nowy post, jego treść się pokazuje na górze i jednak, jeśli nie chce nic dopisać/lub dopisuję coś i normalnie akceptuję post w starej lub n oweszej wersji...

Właśnie Godzilla się dopisał i mi wyskoczyło:
Przynajmniej jeden post został dopisany w tym wątku. Jeśli chcesz, możesz poprawić swój post.
Dopisuję więc powyższy tekst i obecny i normalnie akceptuję wysłanie posta...

Awatar użytkownika
jagoda
Rezydent
Rezydent
Posty: 1117
Rejestracja: 27 lut 2007, 23:39
Gadu: 0
Lokalizacja: Gdansk /Wallis
Kontaktowanie:

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: jagoda » 09 lis 2008, 00:30

Basiula...nie rozpaczaj..ja taka sama madrusia w tej kwestii ,jak i Ty jestem...:(....
Usmiech i humor to zwycieski znak gorowania nad losem

Bartek M.
Swojak
Swojak
Posty: 7577
Rejestracja: 08 sie 2005, 16:10
Gadu: 5045389
Lokalizacja: Toruń/Wrocław/Zürich
Kontaktowanie:

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Bartek M. » 09 lis 2008, 10:53

lemina pisze:
Bartek M. pisze:A mnie drazni takie jedno cos: jak sie odpowiada w jakims watku i miedzy kliknieciem "odpowiedz" a wyslaniem postu ktos cos dopisze, to pisany post sie nie dopisuje do watku i nie ma zadnej informacji na ten temat. Czy mozna cos z tym zrobic? Dziekuje.
Kompletnie nic Ci się nie pokazuje? Bo mi w takich przypadkach wyskakuje, że został dopisany nowy post, jego treść się pokazuje na górze i jednak, jeśli nie chce nic dopisać/lub dopisuję coś i normalnie akceptuję post w starej lub n oweszej wersji...
Nie zauwazylem nic takiego. Przyjrze sie dokladniej.

Bartek M.
Wyzej podane informacje sa jedynie moimi domyslami na podstawie poczynionych obserwacji i moga sie roznic od stanu faktycznego
Nie umiem widziec w "nadplaszczyznie" i nie "wiem, kto za tym stoi".

Swissman
Swojak
Swojak
Posty: 433
Rejestracja: 28 lip 2005, 17:29

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Swissman » 09 lis 2008, 14:13

Witam serdecznie :-)
Ostatnimi laty :) za często nie piszę na forum; jedynie czytuję.
No ale zmiany dały mi powód do napisania czegoś na forum. Muszę pochwalić Administratora za podjęcie takiej decyzji, bo wcześniej zapierał się nogami i rękami, żeby nic tu nie zmieniać, a tu proszę. Bardzo pozytywna zmiana. Gratulacje

EDIT: Bożesz Ty mój :-) Toż to moja Milenka teraz Administratorem jest! :D Aż mi wstyd, że nie wiedziałem :-(
No, ale zmiany jeszcze bernardowe ;-)
Blitzt's z'mitz's z'Züri?

Bartek M.
Swojak
Swojak
Posty: 7577
Rejestracja: 08 sie 2005, 16:10
Gadu: 5045389
Lokalizacja: Toruń/Wrocław/Zürich
Kontaktowanie:

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Bartek M. » 11 lis 2008, 17:29

lemina pisze:
Z imageshacka mi nie wchodzą zdjęcia, ale z innego źródła działa...
Mozesz lemina sprawdzic kod PHP w jakim przypadku [ img ] URL [/ img ] zastepowane jest slowem "Obrazek"? Wtedy chyba poznamy powod...

Bartek M.
Wyzej podane informacje sa jedynie moimi domyslami na podstawie poczynionych obserwacji i moga sie roznic od stanu faktycznego
Nie umiem widziec w "nadplaszczyznie" i nie "wiem, kto za tym stoi".

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24976
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: godzilla » 11 lis 2008, 20:40

Swissman pisze:Witam serdecznie :-)
Ostatnimi laty :) za często nie piszę na forum; jedynie czytuję.
No ale zmiany dały mi powód do napisania czegoś na forum. Muszę pochwalić Administratora za podjęcie takiej decyzji, bo wcześniej zapierał się nogami i rękami, żeby nic tu nie zmieniać, a tu proszę. Bardzo pozytywna zmiana. Gratulacje
zmiana zostala wymuszona przez zycie.... gdyby Bernard nie odtworzyl forum to by go pewnie nie bylo...
a gratulacje mu sie oczywiscie naleza za Caloksztalt...
:D

Bartek M.
Swojak
Swojak
Posty: 7577
Rejestracja: 08 sie 2005, 16:10
Gadu: 5045389
Lokalizacja: Toruń/Wrocław/Zürich
Kontaktowanie:

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: Bartek M. » 13 lis 2008, 16:57

Bartek M. pisze:
lemina pisze:
Bartek M. pisze:A mnie drazni takie jedno cos: jak sie odpowiada w jakims watku i miedzy kliknieciem "odpowiedz" a wyslaniem postu ktos cos dopisze, to pisany post sie nie dopisuje do watku i nie ma zadnej informacji na ten temat. Czy mozna cos z tym zrobic? Dziekuje.
Kompletnie nic Ci się nie pokazuje? Bo mi w takich przypadkach wyskakuje, że został dopisany nowy post, jego treść się pokazuje na górze i jednak, jeśli nie chce nic dopisać/lub dopisuję coś i normalnie akceptuję post w starej lub n oweszej wersji...
Nie zauwazylem nic takiego. Przyjrze sie dokladniej.

Bartek M.
Faktycznie pojawia sie informacja. Tylko tak troche malo widoczna. Moglaby byc na czerwono i pogrubiona na zoltym tle czy cos...

Tak wiec wycofuje prosbe.

Bartek M.
Wyzej podane informacje sa jedynie moimi domyslami na podstawie poczynionych obserwacji i moga sie roznic od stanu faktycznego
Nie umiem widziec w "nadplaszczyznie" i nie "wiem, kto za tym stoi".

Awatar użytkownika
arlett
Rezydent
Rezydent
Posty: 2602
Rejestracja: 17 lut 2007, 22:19
Gadu: 0
Lokalizacja: ZH

Re: Forum w nowej szacie

Post autor: arlett » 23 lis 2008, 01:48

Czy musze sie zarejestrowac ,aby poczytac sobie Off Topic ? :?
Jakos caly czas dzialal,a tearz go nie ma ,dopiero jak sie zarejestruje to jest :roll: Czy moze Off Topic zrobil sie juz tajemnica dla nie zarejestrowanych? :shock: :|
"W nastepnych wyborach glosuj tylko na Alibabe, wtedy bedziesz pewny ze rozbojnikow w Polsce bedzie tylko Czterdziestu"

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości