Strona 3 z 3

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 14 lis 2014, 14:23
autor: Magdalena1212
U mnie dzisiaj bedzie gulasz, o ile bedzie jadalny:D
prosze o kciuki:D

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 14 lis 2014, 14:30
autor: Rico:ch
Magdalena1212 pisze:U mnie dzisiaj bedzie gulasz, o ile bedzie jadalny:D
prosze o kciuki:D
Mam tylko dwa,ale to za mało na pełny obiad.

Przypomniał mi się dowcip,jak kelner trzymał palec w zupie,bo miał zastrzał.
ale niesmaczny,a wątek obiadowy i pora też.

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 10 gru 2014, 13:44
autor: aleksandra
Mnie dzisiaj naszlo na:

zupa brokulowa.

lyzka masla
posiekana cebulka
brokuly
ok 6 dl bulionu
sol pieprz, ziele angielskie
smietana
szafran

cebulke udusic na maselku
dodac brokuly - poddusic ok 5min.
zalac bulionem
gotowac 20 min

Po ugotowaniu zmiksowac

smietane i szafran ubic

dac kleksa na talerz zupy

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 10 gru 2014, 14:24
autor: godzilla
Magdalena1212 pisze:U mnie dzisiaj bedzie gulasz, o ile bedzie jadalny:D
prosze o kciuki:D
a dlaczego mialby byc niejadalny? ze mieso bedzie za twarde? to wrzuc wszystko do szybkowara i na malym ogniu daj mu dojsc przez 30-40 minut... bedzie ze palce lizac...

i spluwac... jesli nie wyjdzie...
:mrgreen:

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 12 sty 2016, 09:56
autor: aleksandra
Szkodnik ma dzisiaj urodziny

Calego Meniu nie bede fotografowala i opisywala....

Na deser bedzie wlasnie skonczony

Schwarzwäldertorte

Obrazek

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 12 sty 2016, 11:36
autor: Iwona28
wyglada bardzo apetycznie

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 26 sty 2016, 08:06
autor: Rico:ch
Ostatnimi czasy rozsławione w restauracji "Sowa i przyjaciele" owoce morza,sławetne ośmiorniczki,teraz jakby przystępniejsze.
Z przymrużeniem oka,a nawet dwóch odnajdujemy śródziemnomorski wykwintny smak.

https://www.google.pl/search?q=ośmiorni ... sYJoJZM%3A

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 26 sty 2016, 08:27
autor: Rico:ch
Coś poszło nie tak jak trzeba.
miało być;ośmiorniczki z parówek

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 26 sty 2016, 16:38
autor: aleksandra
Rico:ch pisze:Ostatnimi czasy rozsławione w restauracji "Sowa i przyjaciele" ....
Ty sadysto
na haslo: "Sowa" staja mi zaraz przed oczami babeczki kajmakowe :cry: :cry:

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 26 sty 2016, 17:00
autor: Rico:ch
aleksandra pisze:
Rico:ch pisze:Ostatnimi czasy rozsławione w restauracji "Sowa i przyjaciele" ....
Ty sadysto
na haslo: "Sowa" staja mi zaraz przed oczami...babeczki
To ,aż tak bardzo się nie różnimy, bo mi też staje...przed oczyma.

a do sadysty dodaj mi mason,wtedy wyjdzie: sado-maso

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 26 sty 2016, 17:06
autor: aleksandra
Rico:ch pisze:
aleksandra pisze:
Rico:ch pisze:Ostatnimi czasy rozsławione w restauracji "Sowa i przyjaciele" ....
Ty sadysto
na haslo: "Sowa" staja mi zaraz przed oczami...babeczki kajmakowe
To ,aż tak bardzo się nie różnimy, bo mi też staje...przed oczyma.

a do sadysty dodaj mi mason,wtedy wyjdzie: sado-maso
Wyglodnialemu .... "chleb/babeczka" na mysli.

A ja mam na mysli o te babeczki kajmakowe
Obrazek

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 26 sty 2016, 18:18
autor: Rico:ch
aleksandra pisze:
Wyglodnialemu .... "chleb/babeczka" na mysli.

A ja mam na mysli o te babeczki kajmakowe
Obrazek
Jak to syty w lot zrozumie głodnego,może dlatego powstają powiedzonka typu,że z niejednego pieca...,chleb ma inny smak.

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 09 cze 2016, 12:41
autor: aleksandra
Najzwyklejsze
pierogi z nadzieniem cytrynowym
- ulepione wczoraj wieczorem
sos serowy - dzisiejsza szybka improwizacja (robie na "oko")

Obrazek
Nadzienie:
130 g startego parmezanu
1/4 lyzeczki soli
starta skorka z cytryny
sok z 1/2 cytryny
1 zoltko
250 g serka Ricotta
troche pieprzu

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 06 sie 2016, 13:12
autor: aleksandra
U mnie bylo na tarasie i po szwajcarsku:

- mieszanka salat
- sos do salaty domowy (nie moj tylko znajomej) smakuje wysmienicie
:mrgreen: a przepis jest najlepiej strzezona tajemnica Szwajcarii :mrgreen:
Dostaje od niej w ramach potrzeb 1l sosu.
- moj Pizzabrot - do salaty (oczywiscie zapomnialam ze nie mam oliwek)
- dla szkodnika (bo dawno nie bylo) udka z piekarnika
- moje spätzle
- sos smietanowy na bialym winie z pieczarkami (wlasciwie powinno byc sos z bialego wina z dodatkiem smietany :lol: )

Po kolei:
Obrazek

Pizzabrot
Obrazek

Spätzle i sos
Obrazek

Udka jak wygladaja kazdy wie

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 26 lut 2017, 08:25
autor: aleksandra
Wczorajsze suflety serowe :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 26 lut 2017, 21:40
autor: godzilla
to u wasz objady co pul roku?

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 27 lut 2017, 15:49
autor: aleksandra
godzilla pisze:
26 lut 2017, 21:40
to u wasz objady co pul roku?
:mrgreen: Oooooooo...
Godzilla sie stesknil...
albo inspiracji (zamiast mnie) brakuje ... :?

Re: A co dzisiaj na obiad?

: 30 gru 2017, 23:10
autor: Marlena83
:lol: :lol: :lol: