Czy są tu informatycy?

Wszystko co jest związane z komputerami i techniką.
Regulamin forum
Za wykorzystanie przez osoby trzecie danych kontaktowych, takich jak adresy pocztowe, numery telefonu i faksu oraz adresy e-mailowe podane przez użytkownika na tej stronie, odpowiada użytkownik je podający
sylcia86
Bywalec
Bywalec
Posty: 12
Rejestracja: 04 kwie 2013, 13:38
Gadu: 0
Lokalizacja: Zürich

Czy są tu informatycy?

Post autor: sylcia86 » 16 wrz 2014, 13:32

Witam! Potrzebuję kogoś kto wyczyści mi laptopa z kurzu i sprawdzi stan silikonu. Pozdrawiam i liczę na odzew! :)

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24985
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: godzilla » 16 wrz 2014, 13:33

a co mialby robic informatyk?

Awatar użytkownika
Maly_Mis_Koala
Rezydent
Rezydent
Posty: 2369
Rejestracja: 06 lut 2013, 19:22
Gadu: 0
Lokalizacja: Zurich

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: Maly_Mis_Koala » 16 wrz 2014, 14:35

Kurcze, bylbym zachwycony mogac sprawdzic Twoj silikon :lol:

A powaznie. Kup sprezone powietrze w puszce popsikaj we wszelkie dziurki ktore mozesz znalezc. Napewno pomoze.

Pasty zazwyczaj sie w laptopach nie wymienia.
Tu byl podpis.

Awatar użytkownika
Modulo
Domownik
Domownik
Posty: 350
Rejestracja: 20 mar 2013, 14:52
Gadu: 0
Lokalizacja: Glattbrugg ZH

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: Modulo » 16 wrz 2014, 15:48

Sprężone powietrze można czasem kupić w Media Markcie.

Ja swój zakurzony laptop dałem do wyczyszczenia w Polsce. Pastę też wymienili.

sylcia86
Bywalec
Bywalec
Posty: 12
Rejestracja: 04 kwie 2013, 13:38
Gadu: 0
Lokalizacja: Zürich

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: sylcia86 » 16 wrz 2014, 22:27

Niestety nie mam mozliwości zrobienia go w Polsce. A czy ktoś oddawal tutaj lub orientuje sie jaki jest koszt?

Awatar użytkownika
Gräg
Rezydent
Rezydent
Posty: 660
Rejestracja: 17 maja 2013, 14:05
Gadu: 0
tlen: ca 3.5l
Lokalizacja: ZH

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: Gräg » 17 wrz 2014, 07:01

... ale odkurzacz pewnie masz ... a wiec przyciśnij rurę do każdej dziury i gotowe ...
Wysłane z mojego kalkulatorka Casio przy użyciu środkowego palucha.

Awatar użytkownika
Aga1979
Rezydent
Rezydent
Posty: 3331
Rejestracja: 11 lis 2010, 19:08
Gadu: 0
Lokalizacja: Uznach

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: Aga1979 » 17 wrz 2014, 07:17

to ja tez mam pytanie, takie z rodzaju blondynkowatych, tych tlenionych :wink:

raz mnie troche ponioslo i rabnelam piescia w trackpad mojego kochanego maca.
no i rozbilo sie, samo oczywiscie :mrgreen:
chcialam juz nawet do jakiegos serwisu, ale pewnie przetrzymaja mi go troche i nie wiem jakie sa tego koszty. orientujecie sie czy to sie w ogole oplaca i jak dlugo trwa?
z gory dziekuje :D

tmqq
Domownik
Domownik
Posty: 122
Rejestracja: 01 lis 2013, 09:46
Gadu: 0
Lokalizacja: Bülach / ZH

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: tmqq » 17 wrz 2014, 08:20

Gräg pisze:... ale odkurzacz pewnie masz ... a wiec przyciśnij rurę do każdej dziury i gotowe ...
Elektroniki nie powinno czyscic sie podcisnieniem. Polecam jednak sprezone powietrze.

Awatar użytkownika
Gräg
Rezydent
Rezydent
Posty: 660
Rejestracja: 17 maja 2013, 14:05
Gadu: 0
tlen: ca 3.5l
Lokalizacja: ZH

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: Gräg » 17 wrz 2014, 12:29

tmqq pisze:Elektroniki nie powinno czyscic sie podcisnieniem. Polecam jednak sprezone powietrze.
Co się powinno a co można, to rożne rzeczy.
Wysłane z mojego kalkulatorka Casio przy użyciu środkowego palucha.

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24985
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: godzilla » 17 wrz 2014, 12:56

nie wolno odkurzaczem bo sie z maszyny cala madrosc wyssie... to stara madrosc ludowa opowiadana na wsiach Suwalszczyzny do dzisiaj...
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Gräg
Rezydent
Rezydent
Posty: 660
Rejestracja: 17 maja 2013, 14:05
Gadu: 0
tlen: ca 3.5l
Lokalizacja: ZH

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: Gräg » 17 wrz 2014, 13:26

a jeszcze gorzej, jak się Skype podczas odkurzania włączony ma. Bo i swoim znajomym klawisze można wciągnąć.
Wysłane z mojego kalkulatorka Casio przy użyciu środkowego palucha.

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24985
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: godzilla » 17 wrz 2014, 13:38

o tym to jeszcze nie wiedzialem... wiedzialem ze kichac nie wolno w kierunku kamery bo chorobe mozna przeniesc... ludzie u nasz na wsi mowia o wirusach komputerowych czy cus...

Marcin.osw
Domownik
Domownik
Posty: 159
Rejestracja: 30 lip 2014, 09:39
Gadu: 0
Lokalizacja: Olten-SO

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: Marcin.osw » 16 paź 2014, 22:06

Trackpada najlepiej poszukać na eBay. Jak widać na zdjęciach sama wymiana i podłączenie nie powinny być problemem. Możliwe że dostanie się tam będzie trochę bardziej skomplikowane. Ale mając odpowiednią część na pewno będzie dużo łatwiej i taniej.
Przykład wyszukiwania :-) : http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... o&_sacat=0

Wojtek
Domownik
Domownik
Posty: 384
Rejestracja: 13 sty 2005, 20:28
Gadu: 0
Lokalizacja: ZH

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: Wojtek » 29 sty 2015, 14:44

Może nieco nie powczasie, ale dorzucę od siebie parę rapien. Sprężone powietrze jest ok, ale trzeba go używać rozsądnie. Przede wszystkim w pozycji pionowej, z dyszą u góry. Kiedyś tak beztrosko czyściłem płytę główną i wraz z powietrzem poszła mocno obniżona temperatura, czyniąc sprzęt nieużytecznym.
"Prawda zawsze jest zwięzła, a kłamstwo owija się w wielomówstwo. Korzeniem wszelkich kryzysów jest brak prawdy." - bł. ks. Jerzy Popiełuszko, 26.09.1982

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24985
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: godzilla » 29 sty 2015, 14:55

Aga1979 pisze:to ja tez mam pytanie, takie z rodzaju blondynkowatych, tych tlenionych :wink:

...i nie wiem jakie sa tego koszty. orientujecie sie czy to sie w ogole oplaca i jak dlugo trwa?
z gory dziekuje :D
jako byly szatyn spytam...
-oddalas do serwisu?
-jakie byly koszty?
-oplacilo sie?
-jak dlugo trwalo?

Awatar użytkownika
Aga1979
Rezydent
Rezydent
Posty: 3331
Rejestracja: 11 lis 2010, 19:08
Gadu: 0
Lokalizacja: Uznach

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: Aga1979 » 29 sty 2015, 15:27

godzilla pisze:
Aga1979 pisze:to ja tez mam pytanie, takie z rodzaju blondynkowatych, tych tlenionych :wink:

...i nie wiem jakie sa tego koszty. orientujecie sie czy to sie w ogole oplaca i jak dlugo trwa?
z gory dziekuje :D
jako byly szatyn spytam...
-oddalas do serwisu?
-jakie byly koszty?
-oplacilo sie?
-jak dlugo trwalo?
nie oddalam, uzywam myszki zamiat trackpada ktory jest slicznie popekany i nie reaguje, ale kawlki siedza w miejscu. tak sobie mysle, ze chyba predzej kupie nowy laptop niz zbiore sie do serwisu ewentulanie zmobilizuje jakis znajomych co sie na tym znaja. W sklepie powiedzieli mi ze min 2 tyg i to mnie odstraszylo na amen :)
tez sie wkurzyles i rabnales piescia? :lol: :wink:

cichy21
Przyjaciel Domu
Przyjaciel Domu
Posty: 59
Rejestracja: 19 kwie 2014, 18:45
Gadu: 0
Lokalizacja: Zurich

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: cichy21 » 03 lut 2015, 20:27

Witam,

W tematach zwiazanych z serwisem laptopow wiem "prawie" wszystko :)
17 lat pracy w branzy IT.

Jesli ktos ma jakies problemy z laptopami to chetnie pomoge.

Można mnie łapać w okolicach Zurichu, Dietikonu, Baden.


Wszystkie zapytania prosze na priv.


Pozdrawiam
/Jarek

Awatar użytkownika
godzilla
Swojak
Swojak
Posty: 24985
Rejestracja: 23 sie 2005, 11:52
Gadu: 0
Lokalizacja: AG

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: godzilla » 03 lut 2015, 23:44

Aga1979 pisze:tez sie wkurzyles i rabnales piescia? :lol: :wink:
nie, dlaczego?
pytam sie z wrodzonej grzecznosci...
nie lubie laptopow...
mam w domu pare sztuk ale nie uzywam... na codzien mam peceta, ktorego zlozylem jakies trzy lata temu i smiga ciagle na tej samej instalacji win 7 ultimate a na kanape mam tableta...

Partyz
Przygodny Gość
Przygodny Gość
Posty: 7
Rejestracja: 12 kwie 2015, 19:02
Gadu: 0
Lokalizacja: Watt, Regensdorf, ZH

Re: Czy są tu informatycy?

Post autor: Partyz » 14 kwie 2015, 22:54

Aga1979 pisze: nie oddalam, uzywam myszki zamiat trackpada ktory jest slicznie popekany i nie reaguje, ale kawlki siedza w miejscu. tak sobie mysle, ze chyba predzej kupie nowy laptop niz zbiore sie do serwisu ewentulanie zmobilizuje jakis znajomych co sie na tym znaja. W sklepie powiedzieli mi ze min 2 tyg i to mnie odstraszylo na amen :)
tez sie wkurzyles i rabnales piescia? :lol: :wink:
Zależy który model, ale generalnie wymiana to jakieś 2h powinno wyjść. O ile ma się drugiego, sprawnego pada :)
Z drugiej strony, skoro myszka Cie satysfakcjonuje, to nie ma sensu tego ruszać.

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość